top of page
Meat Dish

Reseptit

Poronlihassa on mieto riistan maku ja se on erittäin maukasta ja mureaa. Poron eri osista valmistat vaikka perinteistä poronkäristystä tai hienostunutta fileetä juhlavampiin hetkiin. 

Poronliha on aidosti puhdasta ja terveellistä

 

Poronliha on vähärasvaista ja sisältää runsaasti terveellisiä rasvahappoja, rautaa, proteiinia, seleeniä sekä A- ja B-vitamiineja. Rakenteeltaan poronliha on hienosyistä, mikä tekee siitä mureaa ja nopeasti kypsyvää sekä helposti sulavaa. Poronliha on mietoa ja hienostunutta, mutta kuitenkin on luonnostaan maukasta. 

 

Poronlihan valmistelu

Pakastettu liha tulee ottaa hyvissä ajoin ennen valmistamista sulamaan jääkaappiin. Lihaa kannattaa pitää huoneenlämmössä vähintään vartin verran ennen kuumentamista. Poroa valmistettaessa on syytä huomioida, että vasan liha kypsyy nopeammin kuin raavaan eli aikuisen poron liha.

 

Poronlihan kypsennys

Poron fileet kypsyvät nopeasti noin 4-5 minuutissa kuumalla pannulla tai grillissä, jolloin poronliha on roseeta eli hieman punertavaa.

Uunissa valmistettaessa kypsennä poronliha miedolla lämmöllä. Uunissa valmistamiseen kannattaa käyttää matalia lämpötiloja, yleensä

125 °C on riittävä. Lihan optimaalinen sisälämpötila on 60–65°C, jolloin se on hieman punertavaa, mehukkaan maukasta ja mureaa.

Mausta poronliha kevyesti ja yksinkertaisesti

 

Poronlihalle riittää usein pelkkä suola. Maustamiseen sopii suola ja mustapippuri tai katajanmarja. Halutessaan poroa voi toki myös maustaa yrteillä, joista erityisesti salvia, timjami, rakuuna ja rosmariini sopivat. On kuitenkin tärkeää välttää liiallista maustamista, jotta poron oma ainutlaatuinen maku ei peity.

bottom of page