Poro-kanttarellipasta
- tunturilapinporo
- 6.10.2024
- 1 min käytetty lukemiseen
Syksyn sienisadosta, poronkäristyksestä ja parmesaanilla maustetusta kermakastikkeesta syntyy herkullinen pasta

Voit kokeilla myös muita sieniä tai yrttejä – esimerkiksi tatit ja rosmariini sopisivat annokseen
myös erittäin hyvin. Voit valmistaa pastan joko poronkäristyksestä tai poron paistikäristyksestä. Jos käytät poronkäristystä, sitä kannattaa kypsentää sitä noin 30 min pidempään. Jos taas käytät paistikäristystä, riittää reseptissä mainittu aika.
Reseptistä tulee 4 annosta. Valmistusaika 20 min.
Ainekset
1 l kantarelleja, putsattuina ja paloiteltuna
2 keltasipulia, viipaloituna
mustapippuria
4 dl kuohukermaa
suolaa
2 kourallista timjamin lehtiä
1dl parmesaaniraastetta
400 g spagettia
Valmistusohje
Ota poronkäristys huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen kypsennystä ja leikkaa se veitsellä pienemmäksi. Kuumenna paistinpannu ja loraus rypsiöljyä korkealla lämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää poronkäristys ja ruskista se huolellisesti kauttaaltaan. Mausta
suolalla.
Kun poro on ruskistunut, siirrä se sivuun pannulta ja lisää kantarellit samalle pannulle. Mausta sienet suolalla ja kypsennä niitä korkealla lämmöllä välillä käännellen noin 3 min tai kunnes ne ovat hieman kutistuneet. Lisää sitten viipaloitu sipuli pannulle ja jatka kypsennystä pari min tai kunnes sipulit ovat pehmenneet ja saaneet väriä.
Lisää lisää poronkäristys takaisin pannulle yhdessä mustapippurin, kerman ja timjamin kanssa. Laske lämpö keskitasolle ja anna kastikkeen hautua hiljalleen.
Keitä sillä välin pasta suolatussa kiehuvassa vedessä ohjeen mukaan. Kun pasta on kypsää ”al dente”, lisää pasta kastikkeen joukkoon yhdessä parmesaanin kanssa. Sekoita pasta huolellisesti kastikkeen joukkoon.
Tarjoile pasta timjamin lehtien ja parmesaanin kera!
Resepti ja kuva: pororeseptit.fi
Reseptin tuotteet
Poronkäristys
Katso lisää pororeseptejä osoitteesta pororeseptit.fi