Poro osso bucco
- tunturilapinporo
- 24.9.2024
- 1 min käytetty lukemiseen
Päivitetty: 6.10.2024
Osso bucco valmistuu poron potkakiekoista, jotka haudutetaan suussa sulavan mureiksi viinissä ja lihaliemessä

Herkullinen osso bucco poronlihasta valmistuu uunissa lähes itsestään ja on entistä parempaa seuraavana päivänä.
Tästä reseptistä tulee 6 annosta. Valmistusaika on 3,5 tuntia.
Ainekset
rypsiöljyä
suolaa
Kastike
3 punasipulia paloiteltuna
2-3 porkkanaa paloiteltuna
1 rosmariinin oksa
2 rkl katajanmarjoja
1 laakerinlehti
3 rkl vehnäjauhoa
3 dl kuivaa ja täyteläistä punaviiniä
400 g tomaattimurskaa
8 dl lihalientä
1,5 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Tarjoiluun
riisiä, perunamuusia tai keitettyjä perunoita
kirveliä
Valmistusohje
Sulata potkakiekot ja ota huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen niiden kypsentämistä.
Lisää reilusti rypsiöljyä pataan ja kuumenna se erittäin kuumaksi. Kuivaa potkakiekot huolellisesti talouspaperilla ja mausta ne kauttaaltaan suolalla. Ruskista potkakiekot padassa huolellisesti ja kauttaaltaan 2-3 erässä.
Kun potkat on ruskistettu siirrä ne sivuun ja laske lämpö korkealle keskitasolle. Lisää sipulit, porkkanat ja rosmariini, katajanmarjat ja laakerinlehdet pataan yhdessä vehnäjauhon kanssa ja kypsennä niitä muutaman minuutin ajan. Lisää sitten punaviini ja hauduta sitä, kunnes punaviinistä ¾ on haihtunut. Lisää pataan tomaattimurska ja lihaliemi ja kiehauta. Lisää potkakiekot takaisin pataan ja peitä pata kannella.
Siirrä pata 160-asteiseen uuniin ja hauduta sitä kunnes liha on mureaa, noin 2,5-3 h. Kun liha on mureaa ja padan maku kohdillaan, tarjoile suosikkilisukkeesi ja tuoreen kirvelin kanssa.
Resepti ja kuva: pororeseptit.fi
Reseptin tuotteet
Katso lisää pororeseptejä osoitteesta pororeseptit.fi