top of page

Poro osso bucco

Päivitetty: 6.10.2024

Osso bucco valmistuu poron potkakiekoista, jotka haudutetaan suussa sulavan mureiksi viinissä ja lihaliemessä


Osso bucco poron potkakiekoista

Herkullinen osso bucco poronlihasta valmistuu uunissa lähes itsestään ja on entistä parempaa seuraavana päivänä.


Tästä reseptistä tulee 6 annosta. Valmistusaika on 3,5 tuntia.


 

Ainekset



Kastike

  • 3 punasipulia paloiteltuna

  • 2-3 porkkanaa paloiteltuna

  • 1 rosmariinin oksa

  • 2 rkl katajanmarjoja

  • 1 laakerinlehti

  • 3 rkl vehnäjauhoa

  • 3 dl kuivaa ja täyteläistä punaviiniä

  • 400 g tomaattimurskaa

  • 8 dl lihalientä

  • 1,5 rkl valkoviinietikkaa

  • suolaa

  • mustapippuria


Tarjoiluun

  • riisiä, perunamuusia tai keitettyjä perunoita

  • kirveliä

Valmistusohje


Sulata potkakiekot ja ota huoneenlämpöön vähintään 30 min ennen niiden kypsentämistä.


Lisää reilusti rypsiöljyä pataan ja kuumenna se erittäin kuumaksi. Kuivaa potkakiekot huolellisesti talouspaperilla ja mausta ne kauttaaltaan suolalla. Ruskista potkakiekot padassa huolellisesti ja kauttaaltaan 2-3 erässä.


Kun potkat on ruskistettu siirrä ne sivuun ja laske lämpö korkealle keskitasolle. Lisää sipulit, porkkanat ja rosmariini, katajanmarjat ja laakerinlehdet pataan yhdessä vehnäjauhon kanssa ja kypsennä niitä muutaman minuutin ajan. Lisää sitten punaviini ja hauduta sitä, kunnes punaviinistä ¾ on haihtunut. Lisää pataan tomaattimurska ja lihaliemi ja kiehauta. Lisää potkakiekot takaisin pataan ja peitä pata kannella.


Siirrä pata 160-asteiseen uuniin ja hauduta sitä kunnes liha on mureaa, noin 2,5-3 h. Kun liha on mureaa ja padan maku kohdillaan, tarjoile suosikkilisukkeesi ja tuoreen kirvelin kanssa.


Resepti ja kuva: pororeseptit.fi


 

Reseptin tuotteet


Katso lisää pororeseptejä osoitteesta pororeseptit.fi

 
 
bottom of page